7 oktober 2013

Dico Bac lijsttrekker ChristenUnie-SGP Zuidplas

Dico Bac is bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 de lijsttrekker van de gezamenlijke lijst van ChristenUnie en SGP in Zuidplas. Beide partijen besloten een vervolg te geven aan de samenwerking van de afgelopen vier jaar. Daarbij presenteert de ChristenUnie/SGP een lijsttrekker die met een frisse blik naar de gemeente kijkt, gevolgd door een kandidatenlijst waarop ervaring en vernieuwing voor een goede mix zorgen.

Met Dico Bac (38) schuift de ChristenUnie/SGP een nieuw gezicht naar voren. Bac was nog niet eerder raadslid, maar heeft de afgelopen jaren wel zijn ervaring opgedaan in de steunfractie en de commissie Decentralisatie. Bac: “Ik weet hierdoor wat er de komende tijd op de gemeente Zuidplas afkomt. Dat zijn hele grote uitdagingen waarbij een ondernemend gemeentebestuur past. Kijk alleen maar naar de veranderingen in het sociale domein. Alleen met een stevige ondernemersgeest kan het gemeentebestuur deze ontwikkelingen goed aanpakken.” In het dagelijks leven is Bac glastuinbouwondernemer in Moerkapelle.

Een lijst voor een christelijk geluid

Eerder dit jaar spraken ChristenUnie en SGP al de wens uit om ook na de verkiezingen met elkaar verder te gaan. Op de SGP-ledenvergadering van 26 september en de ChristenUnie-ledenvergadering van 7 oktober besloten de leden de uitstekende samenwerking in de fractie definitief voort te zetten door een gezamenlijke kandidatenlijst vast te stellen. Met de mix van ervaring en vernieuwing is de ChristenUnie/SGP uitstekend in staat om vanuit een christelijke basis de inwoners van de gemeente Zuidplas te vertegenwoordigen met praktische politiek.

Kandidaten

De huidige fractievoorzitter Marnix de Romph (42) neemt achter Bac de tweede plaats in op de lijst en doet nu dus een stapje terug. De Romph: “Ik heb de gezamenlijke fractie sinds de fusie in 2010 met veel overtuiging en plezier mogen leiden. Ik denk dat we met elkaar een fractie zijn gaan vormen die bij alle onzekerheden die op Zuidplas zijn afgekomen, veel heeft kunnen betekenen zoals onlangs bij de bestuurskrachtmeting bleek.” De fractievoorzitter is van mening dat je niet te lang ‘op het pluche’ moet zitten en doet met overtuiging een stapje terug. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Dico een uitstekende lijsttrekker hebben, die op grote steun kan rekenen van mij en de andere kandidaten van deze gezamenlijke lijst.”

Aart Slobbe (60), financieel specialist van de fractie volgt op nummer 3 van de kandidatenlijst. Op nummer 4 staat Peter Molenaar (50) die de afgelopen vier jaar naam maakte op het gebied van ruimtelijke ordening. Cock van der Spek (45), voorzitter van de SGP-kiesvereniging in Zuidplas, is op nummer 5 de tweede nieuwkomer. Bert Doek (43), die begin dit jaar aantrad als vervanger voor Jan-Willem Schuurman, is de nummer 6 op de lijst. Moordrecht-kenner en huidig raadslid Maarten van der Linden (44) maakt samen met Jan Willem Schuurman (29) de top acht van de lijst compleet.

Andere namen op de lijst zijn die van Siem van Loon (oud-wethouder Nieuwerkerk a/d IJssel), Arie Reijm, Ingrid Westerman, Cees Oosterwijk, Eline Westmaas, Dick Bac (raadslid), Rinus Bosman (wethouder) en Gert-Jan Freeke (oud-raadslid Zevenhuizen-Moerkapelle).